Class 12 Quiz Mcqs Political Science Important Questions and Answers

WhatsApp Group (Join Now) Join Now
Telegram Group (Join Now) Join Now

#1. In which year was the Baghdad Pact signed?

Ans . (3) IS CORRECT ANSWER.

#2. When was the Wall of Berlin built?

Ans . (2) IS CORRECT ANSWER.

#3. Which country had opposed American dominance in NATO?

Ans . (1) IS CORRECT ANSWER.

#4. How many countries participated in first Non-Aligned Summit?

Ans . (2) IS CORRECT ANSWER.

#5. In which year did Cuba Missile Crisis emerge?

Ans . (4) IS CORRECT ANSWER.

#6. When was the Bolshevik revolution held?

Ans . (2) IS CORRECT ANSWER.

#7. When was the Soviet Union disintegrated?

Ans . (1) IS CORRECT ANSWER.

#8. (In which year was the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT) signed?

Ans . (4) IS CORRECT ANSWER.

#9. Who propounded the Glasnost and the Perestroika?

Ans . (2) IS CORRECT ANSWER.

#10. How many Federal Republics were in Soviet Union

Ans . (4) IS CORRECT ANSWER.

Finish




4 thoughts on “Class 12 Quiz Mcqs Political Science Important Questions and Answers”

Leave a Comment